vrijdag 21 december 2012

Het 8e levensjaar





Het 8e levensjaar, oei wat klinkt dat zwaar. In ieder geval is Quint nu echt 7 jaar en dat hebben we gezellig gevierd vorige week vrijdag. Dank aan iedereen die is komen feliciteren, een kaartje stuurde,sms'te, reageerde op blog of via facebook/twitter. Super dat Quint in zoveel harten leeft. De lieverd heeft genoten 's ochtends van de 3 PGB-verzorgers en na een flinke slaap 'smiddags kon hij genieten van het zingen en de kaars 7 uitblazen op zijn taart wat we met z'n 5 en heel bewust hebben gevierd. Moeilijk om het met meer mensen te vieren en te zingen van hieperdepiep etc. dus intiem maar prettig met ons eigen gezin waarbij een (geluk en verdriet) traan te voorschijn komt. Daarna herpakken en de taart snijden,Quint pontificaal in de keuken tegenover de deur en gelijk in het zicht zodat hij iedereen binnen zag komen en hem gelijk een knuffel kon geven met evt een attentie. Nou cadeautjes kreeg hij ! Vele Ernie spullen en kleren, kledingbonnen  en geld voor een aangepaste slee. Nog een beetje uit zijn eigen spaarpot erbij en dan denk ik dat we kunnen informeren naar een slee waar dan ook extra fixaties op geplaatst kunnen worden. Ben met een andere moeder aan het mailen over wat handig is etc.. Leuk hoor, Quint straks op een slee mits er sneeuw komt want op wintersport gaan zit er niet in de aankomende tijd. Maar daarover na 1januari meer!

Quint was in de middag de eerste anderhalf uur goed in zijn doen helaas maakte een vieze luier het lastig zitten en na de verschoning die bekeken werd door vriendjes van dezelfde leeftijd ( is ook moeilijk te begrijpen) bleef hij lekker veilig in zijn eigen box en speelde met zijn boekje met dierengeluiden heel zoet.

Later nog een tijd bij oma op de bank en de neefjes kropen erbij en tegen 20.00uur toch echt naar bed en wonder boven wonder sliep Quint de avond en nacht heerlijk en wij dus ook. Zo'n enerverende en emotionele dag kost veel energie en zaterdag moest vooral mama bijkomen maar uiteindelijk nog wel even naar de kerstmarkt met de meisjes en Quint en tante Petra geweest, gezellig !

Zondag ook nog weer gezellig bezoek van over ver en konden we dan maandag beginnen met het huis in kerstsfeer brengen. Pas na Quints verjaardag kon ik dit jaar de moed opbrengen. Dinsdag  heerlijk geshopt en geluncht bij Tuinland in Zwolle met dinnetje Wendy en flink aan kerstspullen ingeslagen zodat het halverwege deze week ook een kerstig huisje is.
Woensdag was het Quints dag om te tracteren op het KDC. Aan de gasten thuis hadden we al een  kerstklingelballetje of hartje met Quint 7jaar gegeven. De kids van het kdc kregen een voelzakje met kerstballetje en een danoontje (voor de eters in de groep, kreeg even het idee dat Quint de enige is die niet zoiets eet, maar ook niet mag i.v.m. koemelkeiwitallergie). Quint werd verrast met een speeltje van Vtech door het kdc en ook al zo'n leuk speeltje van de buschauffeur en de busdame, lief hoe meegedacht en gezorgd wordt.

Donderdag kwam Chary thuis met het idee van vriendinnen en zijzelf om een soort van kerstmarkt te organiseren voor de bovenbouw van CBS de Kardoen en tja dan moet er wat zijn om verkocht te worden. Tussen kapper en zorgen door meer dan 60 cupcakes gebakken, dingetjes bedacht en uiteindelijk is er zomaar ineens met een klein ideetje 230 euro opgebracht voor Serious Request. Zondag gaan de meiden het brengen in Enschede. Prachtig om te horen dat er met een paar klassen zoveel enthousiasme voor dit idee was en dat ouders hun kids ook zo het geld meegaven om iets te kopen of om een spelletje te spelen. Gelukkig heeft Chary wel door dat als ze volgend jaar wat wil, het slimmer is om iets eerder een plan te maken en de PR wat uitgebreider te doen.


Al met al zijn we flink bezig geweest deze week en gaan we nu bezig met kerstkaarten en kerstdiner, de boodschappen en de poets.

Geen opmerkingen: